Meet One Of The Best Central Log Collection Note: The Kibana version we will use is 8.5.3 Windows
In this article we will walk you through the installation process of Kibana on both operating systems –
אחסון בענן הינו שינוי מהותי שנעשה בעולם, המיועד לאחסון מידע והפעלת יישומים.
במקום להריץ תוכניות ונתונים על מחשב שולחני בודד, כלל הנתונים הללו “מתארחים” בענן, אשר מאפשר לך לגשת אל כלל היישומים והמסמכים מכל מקום בעולם ומשחרר אותך מגבולות המשרד והמדינה. מעבר לכך אחסון קבצים בענן מאפשר ויוצר כר עבודה פורה יותר לאנשים רבים, כך שהם יכולים לעבוד בשיתוף פעולה כחברי קבוצה אחת.
שירותי ענן הם שירותי מחשוב הניתנים למשתמשים באמצעות מחשב מרוחק, אשר המשתמש מתחבר אליו דרך קו תקשורת או רשת האינטרנט. ספקי שירותי ענן בעצם מחזיקים כמות גדולה של מחשבים (שהם בעצם השרתים) עבור 2 שימושים מרכזיים: אחסון ענן ומחשוב ענן. במאמר הזה נרחיב על אחסון בענן.
למאמר על מחשוב בענן
אחד השימושים העיקריים של מחשוב ענן הוא עבור אחסון. אחסון בענן אומר שהנתונים מאוחסנים במספר שרתים של צד שלישי. בעת שמירת המסמכים המאוחסנים, המשתמש רואה שרת וירטואלי אשר נראה לכאורה עם שם ספציפי, אולם למעשה לא קיים במציאות. מיקום האחסון בפועל עשוי להשתנות מדי יום או אפילו מדקה לדקה, ותלוי בשטח האחסון הפנוי הנמצא אצל נותני שירות האחסון. עם זאת, יש לזכור שלמרות שהמיקום הוא וירטואלי, המשתמש רואה מיקום “סטטי” ולמעשה יכול לנהל את שטח האחסון שלו כאילו הוא היה מחובר למחשב האישי שלו.
יתרונות כלכליים: אחסון קבצים בענן הוא בעל יתרונות כלכליים ברורים, מכיוון שקניית השירותים הללו יהיו זולים יותר מצורך של חברה או ארגון לרכוש מספר גדול של שרתים בעצמם.
אבטחה: חברות אחסון ענן מקצועיות מציעות בדרך כלל אבטחת נתונים הרבה יותר טובה מזו שזמינה לעסקים קטנים ששוקלים לאחסן מידע בצורה עצמאית. חברות אחסון אלו גם מציעות אחסון נתונים אשר מוגן באמצעות סיסמה, כשהנתונים נשלחים דרך האינטרנט באמצעות טכנולוגיית הצפנה. פרקטיקה זו מבטיחה קיום של הסטנדרטים הגבוהים ביותר של אבטחה.
גיבוי: הנתונים המאוחסנים בענן מאובטחים מפני מחיקה בשוגג או קריסת חומרה, כשלרוב נתונים אלה משוכפלים ונמצאים במספר מכונות פיזיות.כך, אם מכונה אחת קורסת, הנתונים יישארו ויישמרו במכונות אחרות בענן (Disaster recovery). בקצרה, הנתונים מגובים במקרה של קריסה.
כיום לאחר מחקרים וניסיון רב, מערכות אחסון קבצים בענן כבר בשלות מספיק כדי להתמודד עם נפח עצום של נתונים הטרוגניים אשר משתנים במהירות (ביג דאטה). עם זאת, החברות המספקות שירותי אחסון בענן מודעות לכשלים הבלתי נמנעים במערכות האחסון. תיקון הבעיות והתקלות הינו אתגר משמעותי העומד בפני כל חברה שכזו.
ניסיון תיקון הכשלים מבוצע באמצעות טכניקות שונות של יתירות נתונים, כשטכניקות הנפוצות ביותר הן שכפול ומחיקה. מטרת נותני שירותי אחסון בענן הוא להפחית את צורכי החומרה כך שיווצר חיסכון משמעותי בעלויות ובאנרגיה במרכזיית הנתונים.
כיום קיימות לא מעט תקלות שנותני שירותי האחסון בענן לא פותרים. כדי למנוע ולפתור תקלות אלו, מומלץ לפנות למומחים שידעו איך למנוע ולמזער נזקים.
לייעוץ בנושא אחסון בענן כדי להגיע לפתרון המדויק ביותר עבורכם, השאירו פרטים או חייגו>> 0732367700