מהנדס נתונים

עמוד פוסט HE

:שיתוף

:נושאים נוספים

We Are Here For You :

Or fill in your details and we will contact you ASAP:

כל מה שצריך לדעת על תפקיד מהנדס נתונים

הידעתם שבכל יום נאגרים יותר מ 2.5 קווינטיליון בייטים של נתונים? מדובר בהרבה מאוד נתונים ומידע, כשהכמות הולכת וגדלה משנה לשנה. ככל שהעולם שלנו הופך תלוי יותר בביג דאטא ובערך שאפשר לייצר ממנו, כך גם תפקידו של מהנדס הנתונים מתפתח ונעשה יותר ויותר חשוב.

עם העלייה בפופולריות של ביג דאטה, גדל גם הביקוש למהנדסי נתונים מקצועיים שיוכלו לנהל ולנתח מאגרי מידע גדולים. מהנדס נתונים אחראי בין היתר על ניהול פלטפורמות דאטה וארגון את המידע כך שהארגון והמערכות השונות יוכלו להשתמש בו בצורה יעילה ואפקטיבית

מה עושה מהנדס נתונים?

מהנדס נתונים הוא עובד איש פיתוח שתפקידו העיקרי הוא להכין נתונים לשימושים אנליטיים או תפעוליים. מהנדסי נתונים אלה אחראים בדרך כלל על בניית צינורות נתונים (Data Pipelines)  כדי לרכז מידע ממערכות מקור שונות. הם משלבים, מאחדים ומנקים נתונים ומבנים אותם לשימוש ביישומי ניתוח (ETL), כשהמטרה העיקרית היא להפוך את הנתונים לנגישים בקלות ולטייב את מערכת ה-Big Data של הארגון שלהם.

מהנדסי נתונים עובדים לעתים קרובות עם מערכי נתונים גדולים מאוד וצריכים להיות בעלי הבנה טובה של ניהול נתונים וניתוח נתונים. הם צריכים להיות מסוגלים לתקשר ביעילות עם צוותים שונים על מנת להבטיח שתשתית הנתונים עונה על הצרכים שלהם.

 

“ארגונים מבינים יותר ויותר שבכדי למקסם את התועלת שלהם מהנתונים, יהיה צורך באנשים מקצועיים ובעלי יכולות עדכניות. חברות גדולות כמו פייסבוק, אמזון, אפל, נטפליקס, וגוגל מתמודדות עם כמות עצומה של נתונים מדי יום, ולכן תפקיד של מהנדס מידע ונתונים בחברה הוא קריטי.”

יום בחיי מהנדס נתונים

המשימות היומיומיות של מהנדס נתונים עשויות להשתנות בהתאם לצרכים הספציפיים של העסק עבורו הוא עובד. עם זאת, ישנן כמה משימות נפוצות שמהנדסי נתונים מבצעים בדרך כלל:

  • הבנה עיסקית של הנתונים בארגון 
  • אפיון ופיתוח תהליכי ETL  
  • איסוף נתונים ממקורות שונים
  • ניקוי וארגון נתונים
  • פיתוח והקמה של Data lakes ו data warehouse 
  • פיתוח תהליכים ללימוד מכונה ML ובינה מלאכותית  AI
  • ניתוח נתונים לזיהוי מגמות ודפוסים, דיווח על ממצאים לגורמים הרלוונטיים בהעדר דאטה אנליסט.

מהנדס נתונים שכר

שכר הוא בהחלט אחד השיקולים החשובים ביותר בבחירת כל עבודה שהיא.

בישראל, השכר החודשי הממוצע למהנדס נתונים עומד על כ-25,000 ש”ח, שהמשכורות יכולות להשתנות בהתאם לניסיון, כישורים ומיקום. לדוגמה, מהנדסי נתונים בעלי ניסיון ב-Big Data יכולים להרוויח עד 30,000 ש”ח בחודש.

על פי אתר Expoint, שכר Data Engineer בישראל יכול לנוע בתווכים הבאים:

  • 0-2 שנות ניסיון: 14-16 אלף ש”ח בחודש
  • 3-5 שנות ניסיון: 16-22 אלף ש”ח בחודש
  • 6+ שנות ניסיון: 25-30 אלף ש”ח בחודש
  • תפקיד ניהולי/בכיר: 30-38 אלף ש”ח בחודש

איך להפוך למהנדס נתונים?

הנדסת נתונים היא לא תמיד תפקיד ראשון, שכן יש צורך בניסיון לא מועט בעבודה עם דאטה. מהנדסי נתונים רבים מתחילים כמהנדסי תוכנה או כאנליסטים של מערכות מידע.

אמנם אין דרך אחת ספציפית להפוך למהנדס נתונים, אבל כן יש כמה מיומנויות חיוניות למהנדסי נתונים:

  1. כישורי תכנות חזקים: מהנדסי נתונים צריכים להיות מסוגלים לכתוב קוד כדי לבנות צינורות נתונים וכלים לניתוח נתונים. שפות תכנות פופולריות להנדסת נתונים כוללות Python, Java ו-Scala.
  2. ניסיון עם נתונים: מהנדסי נתונים צריכים להיות בעלי ניסיון בעבודה עם נתונים בפורמטים שונים, כולל נתונים מובנים ומובנים למחצה (כמו מסדי נתונים) ונתונים לא מובנים (למשל log files).
  3. ניסיון עשיר ב-SQL והגדרת סכימה של בסיסי נתונים
  4. ניסיון בענן: משרות רבות של הנדסת נתונים כוללות עבודה עם נתונים בענן, כך שניסיון עם שירותי ענן כגון Amazon Web Services) AWS) או Microsoft Azure הם בהחלט יתרון.
  5. ניסיון ב-Big Data: מהנדסי נתונים צריכים להיות מסוגלים לעבוד עם מערכי נתונים גדולים, ולכן ניסיון עם טכנולוגיות ביג דאטה כמו Hadoop או Spark יהוו יתרון.
  6. ניסיון עם תהליכי ETL: מהנדסי נתונים צריכים לעתים קרובות לחלץ נתונים ממקורות שונים, להפוך אותם לפורמט שיכול לשמש אפליקציות downstream, ולהעלות אותם למחסני נתונים או אגמי נתונים. שימוש בשפת התכנות SQL היא חיונית כדי להצליח לבצע משימות אלה. 
  7. ניסיון עם כלים נפוצים להנדסת נתונים: חלק מהכלים הנפוצים ביותר כוללים את Tableau, Apache Hive, Apache Airflow, Power BI ועוד.

מעבר לשליטה בשפות התכנון, יש ללמוד גם על שימוש בארכיטקטורות של מסדי נתונים, מציאת פתרונות לאחסון נתונים, ובניית מסדי נתונים.

חלק מהמיומנויות, כמו תכנות, ניתנות ללימוד עצמי, כאשר השאר נרכשות תוך תרגול וניסיון. כמו שאמרנו, תואר היא לא הדרך היחידה לתפקיד: כיום קיימים לא מעט קורסים ייעודיים שמטרתם להכשיר מועמדים למשרה ספציפית כך שאם אין לכם תואר או ניסיון, קורס ייעודי יכול להיות פתרון מעולה עבורכם.

עם זאת, כדאי לקחת בחשבון שיכול לקחת לא מעט זמן להגיע לרמת הידע והמיומנות הנדרשת כדי לבצע את התפקיד בצורה הטובה והמקצועית ביותר.

ללוח דרושים Data engineer עדכני

חברת שיא דאטה מתמחה במתן שירות ופתרונות בעולמות  הביג דאטה, ענן, ומסדי נתונים.